menu

Welkom bij LOTS interieuradvies

LOTS advies adviseert professionele en particuliere opdrachtgevers bij uiteenlopende interieurvraagstukken zoals kleur en stijladvies voor elke ruimte of woning, aankoop en verkoopstyling, interieuradvies en conceptontwikkeling voor kantoren en diverse ontmoetingsruimten en heeft zich extra ontwikkeld in interieuradvies voor speciale doelgroepen.

Met als sterk punt: oog en oor voor de omgeving, luisteren naar de wens van de klant, het oplossen van problemen, nieuwe methodes zoeken om oude problemen op te lossen. Goed in staat om ingewikkelde vraagstukken helder en inzichtelijk te maken en te vertalen naar concrete acties en advies. Hierbij resultaatgericht en deadline bewust.

LOTS advies werkt zeer goed zelfstandig maar haalt ook veel plezier uit samenwerkingen waarbij ieder teamlid zijn bijdrage levert. Indien nodig kan LOTS advies deze mensen ook aansturen en uitdagen.

 

Diensten

Kleur, stijl en interieuradvies

LOTS interieuradvies helpt u bij het kiezen van uw eigen stijl en geeft aan welke meubels, accessoires en woonstoffering hierbij passen, waar deze verkrijgbaar zijn en tegen welk budget.

De kleur en stijl in uw interieur worden beïnvloedt door het juiste pallet aan verfkleuren, behangkeuze, stoffering zoals gordijnen, daglicht, verlichting, meubelstoffering en woonaccesoires.

Een kleuradvies voegt meteen iets toe aan uw interieur. Veel mensen onderschatten de kracht van kleur in een interieur. Bij de juiste keuze van kleur in uw woning die past bij u als bewoner en bij de sfeer van uw woning maakt kleur het verschil tussen een exclusieve uitstraling of een net-niet-effect.

Hierbij vind ik het een uitdaging om met een (low) budget te werken waarbij oude en nieuwe spullen worden ingebracht en ik  hierbij de afweging maak over welke spullen weggaan, blijven of met een likje verf of andere aanpassing heel anders tot hun recht kunnen komen.

 

Advies voor doelgroepen met hoge sensitiviteit

Het zal je maar gebeuren: een overgevoeligheid voor licht, geluid, geur, temperatuur en andere prikkels om
je heen. Prikkels, die een negatieve invloed op je hebben en die je niet lijkt te kunnen beïnvloeden. Harde geluiden waar je niet
meer goed door kunt functioneren. Maar ook zachtere geluiden kunnen het woonplezier bederven, denk maar eens
aan voetstappen en gesprekken van de buren. Of de knipperende verlichting aan het huis aan de
overkant, de geur van een specifieke plant in het plantsoen en zo nog veel meer.
Met deze gevoeligheden, naast nog een aantal andere aan autisme gerelateerde beperkingen, worden veel
mensen met autisme dagelijks in hun woning en woonomgeving geconfronteerd. Een onverwacht geluid, een
gewoon geluid, hoge of snel wisselende temperaturen of een teveel aan licht kunnen hen zo uit hun balans
brengen dat zij geruime tijd tot niets meer in staat zijn.

LOTS advies zorgt dat zij inzicht krijgt in de prikkels die storend zijn in de woning en de
woonomgeving. Het is de eerste stap, want zodra er duidelijk is welke prikkels storend zijn kan er gezocht
worden naar oplossingen. Het uiteindelijke doel is om een woning en woonomgeving te helpen creëren
waarin de persoon met autisme een zo acceptabel mogelijk leven kan leiden.

Styling en conceptontwikkeling voor bedrijfspanden en ontmoetingsplekken

Je bedrijfsnaam, product en/of dienst heeft een uitstraling, hierbij hoort ook je bedrijfsruimte. Deze hoort uit te stralen wie je bent en wat je doet als bedrijf. Een concept waarmee jij je vastspijkert bij je doelgroep. Dan blijf je hangen. Wij geven vorm en inhoud aan jouw ruimte en daarmee aan de uitstraling van je bedrijf.

LOTS interieuradvies heeft inmiddels een goede beleving van plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten. Dit bij kantoren en bedrijven maar ook op andere diverse ontmoetingsplekken. In seniorencomplexen, woongroepen etc. LOTS advies denkt mee na over het concept en de inrichting die beide ook sterk aan elkaar gelinkt zijn. Dit van ontwerp tot aan aan begeleiding van realisatie.

LOTS vastgoedadvies kan, indien u wenst, u adviseren over de exploitatie van deze ruimten en kan u ook eventueel begeleiden bij een verbouw of renovatieproces op grotere schaal.

 

Aankoop- en verkoopstyling

Aankoopstyling

U heeft een huis op ’t oog, maar nog geen idee wat de mogelijkheden zijn qua inrichting, kleuren en aankleding? LOTS advies kan u daarbij helpen.

Ik weet dat het lastig is om in een hectische periode, die de aankoop van een nieuwe woning vaak met zich meebrengt, het totaal overzicht te behouden. Het is vaak moeilijk in te schatten welke kleuren en materialen u het beste kunt gebruiken om uw nieuwe inrichting het beste tot zijn recht te laten komen.

LOTS advies helpt u graag om uw wensen en eisen te vertalen naar een passend interieur ontwerp en kleur-, en materiaaladvies. Ik denk met u mee in creatieve oplossingen en help u de sfeer te creëren die u wilt.

Veel mensen denken nog steeds dat het veel geld kost om een styliste te raadplegen voor advies. Maar juist het tegendeel is waar. De meeste mensen kopen vaak impulsief de inrichting van een interieur, zonder er goed over na te denken of het geheel wel een eenheid vormt met het totale interieur. Dit geldt voor meubelen, wand- en raambekleding, decoratie en verlichting. Eenmaal thuis blijken de meeste artikelen te klein of passen ze qua stijl niet bij de rest van het interieur. In een 3D model kan ik u snel en makkelijk laten hoe een mogelijke indeling eruit zal zien.

 

 

Verkoopstyling
Maak uw woning of pand aantrekkelijker voor potentiële kopers om zo een snellere verkoop te realiseren.

Een goede eerste indruk maak je maar één keer. Daarom is het van belang dat uw woning optimaal gepresenteerd wordt. Ik help u graag daar bij! Verkoopstyling is een vak. Het gaat verder dan het eenvoudigweg verschuiven van de bank, het witten van een muur en het plaatsen van een bloemetje. Het vak vraagt veel van je creativiteit en deskundigheid. Toch betekent verkoopstyling niets meer dan het verkoopklaar maken van woningen. Ofwel het zo optimaal mogelijk presenteren van een woning zodat deze sneller verkocht wordt tegen de beste prijs. Dit laatste is een streven van zowel de makelaar als de particuliere huizenverkoper. Helemaal tijdens de huidige kredietcrisis is het belangrijk op te vallen binnen het huizenaanbod.

Tijdens een 1,5 uur durend consult aan huis wordt uw gehele woning doorlopen waarbij wij advies geven op het gebied van meubelopstelling, kleur, verlichting, styling, etc. Met geringe inspanning en minimale kosten proberen wij het maximale uit uw woning te halen.

Na het consult ontvangt u een rapport met daarin de aandachtspunten om uw woning of pand aantrekkelijker te maken voor de verkoop. Daarnaast kunnen wij ook zorgen voor nieuwe meubelen, stoffering en accessoires. Een “leeg” huis verkoopt namelijk moeilijk, omdat de mogelijke koper zich geen voorstelling kan maken van de grootte van de ruimtes wanneer er geen meubelen in staan.

Projecten

Inrichting ontmoetingsruimte Wooninitiatief Waalre

LOTS advies heeft interieuradvies gegeven en is betrokken bij de begeleiding van leerlingen Summa college bij het realiseren van de meubels en keuken voor de ontmoetingsruimte van Wooninitiatief Waalre. Hierbij is rekening gehouden met de hoge sensitiviteit van sommige bewoners en wordt in goed overleg het interieur hierop afgestemd

Wooninitiatief Waalre is ontstaan vanuit een groep ouders uit Waalre en omliggende gemeenten die de zorg hebben voor een jongvolwassene met een licht verstandelijke beperking en/of een stoornis in het autismespectrum. Vanuit die zorg is ook de behoefte ontstaan om een beperkt aantal eigen woonprojecten te realiseren.

Deze groep ouders heeft het initiatief genomen, met ondersteuning van MEE  Zuidoost Brabant , om woonprojecten voor hun  jong volwassenen op te zetten in de gemeente Waalre en omstreken en hiervoor is een startsubsidie verkregen uit het Combifonds van de provincie Noord-Brabant.

Advies woonkamer woonboerderij

Stijl, kleur  en indelingsadvies voor de woonkamer van een woonboerderij

Jonge Honden Utrecht

Kantoorinrichting

Voor het kantoor van Jonge Honden in Utrecht heeft LOTS advies het interieur afgestemd met de werkgevers en werknemers en de gehele uitvoering gerealiseerd. Op basis van Low budget design

"Low budget in combinatie met bestaande items een nieuw interieur realiseren!"

- -

"Het interieur is onderdeel van het concept en andersom"

- -

Over Lot

Ik stel me graag aan u voor:

Lot van de Louw, partner, moeder van 2 kinderen en gedreven zelfstandig ondernemer. Wonend in en werkzaam vanuit Eindhoven. Na mijn studie bouwkunde ben ik altijd werkzaam geweest in het ontwikkelen en managen van vastgoed. Al snel miste ik ook de creatieve kant en heb ik naast mijn vaste baan een opleiding voor interieurarchitectuur gevolgd en afgerond. Tijdens en na deze periode heb ik meerdere projecten uitgevoerd vanuit mijn eigen adviesbureau en voor mijn werkgever Wooninc.

Vanwege mijn kennis en ervaring in de bouw, in combinatie met mijn creatieve persoonlijkheid, ben ik sterk in het intuïtief aanvoelen van situaties en naast het bepalen van de sfeer ook in staat om deze ideeën om te zetten in functionele en uitvoerbare plannen. Mijn opdrachten zijn voor zowel particulieren als bedrijven en voor zowel profit als non-profit organisaties. Mijn kracht ligt in het verbinden van partijen en het horen van de wensen van de opdrachtgever en deze daadwerkelijk en daadkrachtig te realiseren.

Lees meer...
Naam Lot van de LouwLot van de Louw
Geboortejaar 27 11 1976
NationaliteitNederlandse
Werk
  • 2014 > LOTS interieur advies
  • 2006-2014 Interior Design bij LoT interieur
  • 2002 > heden: managen en ontwikkelen van de bouw en verbouw voor verschillende organisaties (zie LOTS vastgoed advies)
Opleidingen
  • Instituur voor binnenhuisarchitectuur, Hans Slim
  • Technische Universiteit Eindhoven, Bouwkunde afstudeerrichting Vastgoed
  • Durendael Oisterwijk, Atheneum
website fotozwart wit

Contact

Heeft u vragen of een opmerking neem dan gerust contact met mij op doormiddel van het formulier, een mail of door mij te bellen op onderstaand nummer.

Lot van de Louw

LOTS interieuradvies
M.L. Kingstraat 10
5653 MG Eindhoven
06 50 80 72 42
info@lots-advies.nl
www.lots-advies.nl

Naam
E-mail
Onderwerp
Vraag / Opmerking